Telefon: +36305979993 | Cím: 1146 Budapest, Thököly út 150 | Nyitvatartás: H-P: 9:00-20:00, Sz: 14:00-20:00, V: zárva

Telefon: +36305979993 | Cím: 1146 Budapest, Thököly út 150 | Nyitvatartás: H-P: 9:00-20:00, Sz: 14:00-20:00, V: zárva

Adventi ajánló

A karácsony közeledtével hétről-hétre egy kis ajánlóval egybekötött akcióval szeretnénk meglepni Titeket! Igyekszünk minden héten úgy összeválogatni a játékokat, hogy minden korosztály és érdeklődési kör számára legyen benne valami ínyencség. Elől kis leírást találtok, alatta pedig a közvetlenül eléritek a termékek adatlapjait. Jó keresgélést!

A formázással még kissé hadilábon állunk, ha telefonon nézitek, fekvő állásban nézzétek! :)

December 19 - december 24

Maszat és az elveszett plüssök (3 éves kortól)

Maszat kirándulni volt a közeli erdőben, és csak otthon vette észre, hogy a játékai kimásztak a hátizsákjából, amikor leült uzsonnázni. Biztosan eltévedtek! Vajon sikerül hazatalálniuk, vagy rájuk sötétedik a rengetegben? Segítsetek nekik visszajutni az otthonukba! Ha nem érnek haza időben, Tigriske még elfoglalja előlük a játékosdobozt! (forrás: Pagony)

Nagyon egyszerű, 1-4 játékos részére, 15-20 perc körüli játékidő

Meséljetek, kuflik! (4 éves kortól)

Amilyen különleges és egyedülálló a kufliverzum a gyermekirodalom világában, olyan különleges és fantáziadús játék, a Meséljetek, kuflik! a társasjátékok világában. Ez a legújabb kuflijáték egy mesemondó-készlet az egész család számára. Segít eljátszani hét, a kuflikról szóló híres mesét és ezen kívül végtelen történet elmesélésére ad lehetőséget, miközben végtelenül szórakoztató is. Az óvodások a fő célközönség, hiszen ennél a korosztálynál tombol a szerepjátékok iránti vágy. A játék maga, és a főszereplők, a kuflik is kiválóan alkalmasak arra, hogy kitombolhassák magukat a gyerekek. Ne ijedjünk meg attól, ha az elején nekünk kell előadásokat gyártanunk, a mesefüzet a segítségünkre lesz majd. A szerepjátszás köztudottan segít a feloldásokban, konfliktuskezelésekben és pici gyerekeknél sok elfojtott óvodai helyzetre is könnyedén fény derülhet egy kis szerepjátékkal. Azon kívül, hogy segíthetünk feloldani akár az otthoni, akár az intézményekből hazahozott konfliktusokat, ezzel a játékkal fejleszthetjük a gyerekek kommunikációs készségeit, bővíthetjük a szókincsüket is. (forrás: Pagony)

Nagyon egyszerű, 2-8 játékos részére, fél óra körüli játékidő

Fedőnevek Disney (8 éves kortól)

Fedőnevek – Disney egy meseszép szóasszociációs családi partijáték. Hasonlóan a klasszikus Fedőnevek társasjátékhoz itt is két csapat küzd egymással, hogy előbb találják meg a számukra előírt kincseket (kémek helyett) egy 4x4-es területen. A két csapat vezetőinek olyan szavakat kell kitalálniuk, amelyek segítségével a társaik rájönnek, hogy a kirakott 16 Disney figurából melyek a sajátjaik.

Nagyon egyszerű, 2-8 játékos részére, 15-20 perc körüli játékidő

Abszolút képtelen sztorik (9 éves kortól)

Nincs olyan helyzet, amiből ki ne vágnád magad egy jó sztorival? Fejben mesélsz magadnak, ha unod a matekórát? Szeretsz kreatív játékokat játszani és jó történeteket hallgatni? Akkor ez a te játékod!

Az Abszolút képtelen sztorikban történetmorzsákból találunk ki közösen egy jó sztorit – a nyertes pedig az lesz, aki a legtöbbet teszi hozzá a történethez – legyen az akár a mondatot kitaláló játékos, akár az, aki beszavazza a legjobb mondatot a végleges történetbe! Írjatok, nevessetek, alkossatok! A saját sztorifüzeteteket pedig évek múlva is élvezet lesz olvasgatni. (forrás: Pagony)

Egyszerű, 3-5 játékos részére, 30-60 perc körüli játékidő

Claim - Tároló doboz (Angol nyelvű, 10 éves kortól)

A CLAIM egy gyors, mindössze 25 perc hosszú, taktikus és szórakoztató kártyajáték, melyben meg kell győznünk a frakciókat, hogy bennünket támogassanak, vagyis mi legyünk az új király: Goblinok, Lovagok, Élőhalottak, Törpök, Alakváltók, Gnómok, Óriások, Sárkányok, Trollok és Látnokok, Vámpírok és megannyi bájos fantasy lény… és mindez kedves, humoros grafikával! Ebben a dobozban eltárolhatod a teljes Claim gyűjteményed! Előre megtervezheted a frakcióidat, hiszem a boxban található 60 rekeszben van elég hely a jelenlegi és a későbbi frakciók számára is. (Forrás: Vagabund)

Egyszerű, 2-4 játékos részére, fél óra körüli játékidő

Egy szép új királyság (14 éves kortól)

Egykori uralkodó trónja megüresedett, ami törvényes örököst követel. Rajtad múlik, hogyan küzdesz meg azért, hogy visszaszerezd a téged megillető helyet a Királyság élén. Ki kell választanod a jövő útjait, és követni a választott stratégiát.  A játék modulok segítségével játszható, amelyek mindegyike más mechanikus fordulatokat kínál. A játékosok minden játékban kiválasztanak egyet a különböző modulok közül, hogy versenyezzenek egymással. (Forrás: Reflexshop)

Közepesen összetett, 1-2 játékos részére, 1 óra körüli játékidő

 

Merchants Cove (Angol nyelvű, 14 éves kortól)

Üdvözlünk a szárazföldön! A Merchants Cove egy erősen aszimmetrikus euró játék, melyben mindegyikőtök egy egyedi boltot vezető fantasy kereskedő szerepébe bújik. Feladatotok a messze földről ide, az Öt Birodalom leghíresebb piacára látogató kalandozók kiszolgálása, akik a nehéz munkával megkeresett a vagyonukat örömmel költik el mindenféle hasznos dologra. A játékosok az egyedi játékmechanikájukat és szerepspecifikus komponenseket fogják felhasználni arra, hogy megtermeljék az árut, fejlesztésekkel minél hatékonyabbá tegyék a boltjuk működésését, és természetesen a lehető leggazdagabbá váljanak.

Közepesen összetett, 1-4 játékos részére, 1-2 óra körüli játékidő

Raktáron
Kedvencekhez
Claim tároló doboz
Ajánlott kor
10 – 99 év
Komplexitás
Egyszerű
10 990 Ft

December 12 - december 18

Építs velem, Boribon! (4 éves kortól)

Boribon kiborította színes építőkockáit, és szeretne egy szép házat, kisautót vagy hajócskát építeni a kis kék mackójának.
Segítsetek neki: dobjatok a dobókockákkal, és rakjátok egymás tetejére minél magasabb toronyba őket a szabályoknak megfelelően. Persze időnként kockáztatni kell, és arra is ügyeljetek, hogy fel ne boruljon a torony… ügyességetek jutalma pedig 1 vagy 2 építőelem lesz. Akinek legelőször sikerül 7-et összegyűjteni, ahhoz költözik be a kék mackó!
A játék egyszerre fejleszti az ügyességet és készteti a kicsiket egyszerű döntések meghozatalára, miközben élvezettel, kreatívan építgetnek. A Pagonyos játékok esetében megszokott módon, több nehézségi szinten játszható a játék, 2-4 fővel, a játékidő kb 15 perc. (forrás: Pagony)

Éjszaka az állatkertben (7 éves kortól)

A már-már őskori Kaland, játék, kockázat sorozat hagyományaira épülő, de gyerekeknek szóló azonos című könyv alapján készült Éjszaka az állatkertben egy többszörösen megcsavart, kiválóan felépített memóriajáték. Ha nem olvastuk Bojti Anna interaktív kalandkönyvét, akkor is érdemes belevágni a nyomozásba. A Pagony játékaitól már megszokott, hogy különböző nehézségi szinten játszhatóak a játékaik, most sincs ez másképp, bár az életkori besorolásokat érdemes szigorúan venni, illetve kooperatív és kompetitív játékmód is rendelkezésünkre áll. 2-4 fő részére, a játékidő kb 30 perc (forrás: JEM)

Nidavellir (10 éves kortól)

Nidavellir, a törpék mérhetetlen kincsektől gazdag birodalma, ahol a jólét már egy ezredéve tart, és ez biza’ a birodalom lakóin is meglátszik. A jóféle serital patakokban folyik, a tavernák sosem zárnak be. Azonban Fafnir, a mérhetetlenül kapzsi és gonosz sárkány lerázta magáról láncait, és a törpék vére ezer év óta először megfagyott. A duhajkodás és dőzsölés kora véget ért, eljött az idő, hogy a törpék ismét munkába álljanak. A helyzet azonban az, hogy ezek a mihaszna, léhűtő alakok fittyet hányva a közelgő végzetre továbbra is főállásban töltik a kocsmákat, és még a kisujjukat sem mozdítják. Ezért hát nektek, elvalandoknak, nemesi születésű hadvezéreknek kell népetek élére állni, és a haza, becsület és bajtársiasság fényében seregbe toborozni... áh, mit szépítsük? Menjetek a kocsmákba, és fizessétek le ezeket a semmirekellőket, hogy végre megmozdítsák elkényelmesedett ülepüket! (forrás: Reflexshop)

Egyszerű, 2-5 játékos részére, 30-60 perc körüli játékidő

Canvas: Reflections kiegészítő (Angol nyelvű, 10 éves kortól)

A Canvas-t talán már ismeritek: egy könnyed, meseszép társasjáték, amiben festők bőrébe bújva kell egy versenyen bizonyítotok, hogy Ti vagytok a legtehetségesebbek. A kiegészítő egy új táblát hoz a játékba, új pontozó lapokat, kisebb szabály bővülést és módosítást (a megszerezhető kép elemek száma négy helyett nyolc, amik két sorra osztva érhetőek el, új megszerezhető arany medál), és természetesen új festmény elemeket. Az új elemek külünlegessége, hogy kétoldalasak, és tetszőlegesen megfordíthatók, amivel más színek és más ikonok lesznek elérhetők, így tovább növelve a lehetőségek számát. Fontos: csak az alapjátékkal együtt játszható!

Egyszerű, 1-5 játékos részére, fél óra körüli játékidő

Tavernák Tiefenthalban (12 éves kortól)

Szerintem mindannyian játszottatok már legalább egy Wolfgang Warsch játékot (Kuruzslók Quedlinburgban, Ganz Schön Clever, Hullámhossz, The Mind és még sokan mások), ha nem, itt az ideje! :) A cím alapján talán már sejtitek: kocsmárosok bőrébe bújva fogjuk a szomjas vendégeket kiszolgálni, és tavernáinkat fejleszteni. A játék hangulatos, sok szempontból tekervényesebb, mint a mester sok más játéka, de mindemellett befogható hosszúsággal, és könnyed tanulási idővel bír. Az alapjáték tartalmaz további modulokat, amikkel az alapban is sok lehetőségünket tudjuk még jobban kibővíteni. A kockadobások mellett a pakliépítés és a húzás nagyon jó kombinációkat, de kissé szűkös köröket is eredményezhet. (Ez persze adott akciókkal ellenpontozható.) Bátran biztatunk mindenkit, hogy tegyen egy próbát vele, ha a szerencsefaktort nem gondolja ördögtől valónak, és egy könnyed, hangulatos stratégiai játékba ennyi még belefér.

Közepesen összetett, 2-4 játékos részére, 1 óra körüli játékidő

 

Shards of the Jaguar (12 éves kortól)

A Shards of the Jaguar egy kompetitív, taktikai és startégiai elemeket is tartalmazó, magyar fejlesztésű dedukciós játék. Egy törzsi beavatási szertartásról szól, melyben a játékosok egy-egy beavatásra váró törzstagot irányítanak azzal a céllal, hogy elnyerjék a törzs legendás állatának, a Jaguárnak az erejét. A legenda szerint ugyanis réges-régen a Jaguár volt a törzs őrzője, ami aztán egy szerencsétlen napon egy sötét átok hatására kristályszilánkokra szakadt. A beavatási szertartás a törzs Szent Templomában folyik, ami még most is töltve van a Jaguár szilánkjaival, csak úgy, mint mágikus amulettekkel és térképrészletekkel, amik egyenesen a legértékesebb kristályhoz, a Jaguár szívéhez vezetnek. Ám a templom a kincseken túl csapdákat is rejt, amiket maguk a játékosok aktiválnak! Ezért ahhoz, hogy megnyerd a játékot, nem elég csak a gyűjtögetned, de a többi játékos terveit is minél pontosabban ki kell talánod, hogy a csapdáiddal a megfelelő helyen és megfelelő időben kaphasd el őket. Járj túl a többiek eszén, állíts trükkös csapdákat és légy te a Jaguár örököse, a törzs új őrzője!

Összetett, 2-4 játékos részére, 1-2 óra körüli játékidő

Óceán (12 éves kortól)

A prehisztorikus világban bolygónk nagy részét terjedelmes óceánok fedték: az első élet bölcsői. Fedezd fel a Föld ismeretlen mélységeit a többszörös díjnyertes Evolúció társasjáték önálló folytatásában, az Óceánban. Alkalmazkodj a víz körülményeihez ebben a lenyűgözően szép, interaktív mechanika-építős (engine-builder) társasjátékban, ami a családi kategória kedvelői mellett a gémer játékosoknak is kiváló stratégiai élményt nyújt. (forrás: Reflexshop)

Közepesen összetett, 2-4 játékos részére, 1-2 óra közötti játékidő

Raktáron
Kedvencekhez
Óceán társasjáték
Óceán társasjáték
Ajánlott kor
12 – 99 év
Komplexitás
Közepesen összetett
14 990 Ft

December 5 - december 11

Lajka (3 éves kortól)

A Pagony játékaitól megszokhattuk, hogy több korosztályhoz igazodó játékmódot találunk egyetlen dobozban. Nincs ez másképp a Lajka esetében sem, 3 éves kortól ajánlott az Űrállatok, 5 éves kortól a Kutyuri kincsei és 8 éves kortól az Űrkukacok játékmód. Dobj és színezz! - alapvetően ez az alapja mindhárom játékmódnak, mégis van benne annyi csavar (vagy könnyítés, aszerint, honnan nézzük), hogy minden korosztály számára élvezetes legyen. A doboz tartalmazza a színezőtömböket mindhárom játékmódhoz, színes ceruzákat és a színkockákat, egyszerre 2-4 fő játszhatja, a játékidő kb. 20 perc. (forrás: JEM)

Combo Color (8 éves kortól)

Heti ajánlatunkban még egy színezős játékot hoztunk, igaz, ez egy lényegesen konfrontatívabb, területfoglalós játék. 36 különböző elrendezésű játéktáblán filctollat ragadva kell minél nagyobb területet elhódítania a játékosoknak. A győztest végül majd a megszerzett területeken található szimbólumok alapján határozzuk meg. Szerencsére a táblák egy szivacs segítségével letörölhetőek, így valamennyi játéktábla vég nélkül újra és újra játszható. 2-4 fővel játszható, a játékidő kb 15 perc. (forrás: JEM)

Arch Ravels  (8 éves kortól)

A családban szerencsére mindenki szeret társasjátékozni, de vannak olyanok is, akik a horgolás (és a fonalak végtelen felhalmozásának) szerelmesei is, ennek okán kihagyhatatlan volt, hogy a kettőt kombináljuk. Az Arch Ravels egy könnyed családi játék, amiben mintákat fonalakat gyűjtünk (hörcsögök előnyben), mintákat készítünk el, és ezekből nagyszabású (haha) projekteket teljesítünk. Igazán szép külcsin, kellemes belbecs, és sok-sok vicces utalás.

Egyszerű, 2-4 játékos részére, 30-45 perc körüli játékidő

Kitchen Rush (8 éves kortól)

Nagy a sürgés, épp most nyitott az éttermetek! Dolgozzatok együtt, vegyétek fel a rendeléseket, szerezzétek be a hozzávalókat, süssetek-főzzetek, hogy mindenki elégedett legyen! De persze mosogatni is kell valakinek... s persze időre megy mindez. És a sok izgi és tetszőlegesen nehezíthető forgatókönyv neccesebb helyzetekkel is össze fog hozni! Remek alfa játékos mentes kooperatív családi játék!

Egyszerű, 2-4 játékos részére, 30-60 perces játékidő

Explorers of the North Sea (12 éves kortól)

A szívünknek oly kedves Északi-Tenger trilógia záró darabja. Míg az első részben hajókat építettünk, a másodikban fosztogattunk új hajóinkkal, ebben a részben - ami a időben a későbbi viking időkben foglal helyet - hajós kapitányként új területeket kell felfedeznünk, és meghódítanunk. Csilli külcsin, szuper belbecs, és sok-sok viking!

Egyszerű, 1-4 játékos részére, 1 óra körüli játékidő

November 28 - december 4

Praga Caput Regni (12 éves kortól)

A heti nagyágyú, legalábbis összetettség és helyigény szempontjából minden bizonnyal. Vladimír Suchý nevéhez általában grandiózus építkezési projektek, azaz ilyeneket felölelő társasjátékok kapcsolódnak, most sincs ez másképp.
IV. Károlyt cseh királlyá és a Szent Római Birodalom uralkodójává koronázták. Prágai kastélyából új erődítmények, a Moldva folyón átívelő híd, egy egyetem és a kastély falain belül emelkedő székesegyház építését felügyeli. A helyszín tehát Prága, az idő az 1400-as évek. A játékosok gazdag polgárok szerepét töltik be, akik különféle építési projekteket szerveznek a középkori Prágában.

Összetett, 1-4 játékos részére, 2-3 órás játékidő

Get on board! (8 éves kortól)

Aki gyerekként a mi leszel, ha nagy leszel? Kérdésre csípőből vágta rá, hogy buszvezető, igazán élvezni fogja a játékot. A nyüzsgő New York vagy London utcáin kell ugyanis megalkotnunk ebben a játékban azt a buszútvonalat, amelyen minden utasunk eljuthat az úticéljához. Erre 12 körünk van, azonban minden körben újabb és újabb feltételeknek kell eleget tennünk.

A város legjobb buszútvonala címért 2-5 játékos versenyezhet, a játékidő kb 30 perc.

Set! A felismerés családi játéka (6 éves kortól)

Kiraksz 3x4 lapot, téglalapot formázva, ebben kell SET-eket keresni. De mi az a SET? Minden lapon 4 tulajdonság van, minden tulajdonságból pontosan három. Három kártya akkor alkot Set-et, ha a négy tulajdonság mindegyikénél igaz a következő feltétel: Az adott tulajdonság mindegyik kártyán egyforma, vagy mindegyik kártyán különböző. Érted? És elég gyors is vagy, hogy Te találd meg a legtöbbet? (forrás: Compaya)

Egyszerű, 1-20 játékos részére, fél órában.

Rumini Hajónapló (8 éves kortól)

Felnőttnek, gyereknek egyaránt élvezetes, Rumini-rajongóknak egyenesen kötelező. A kártyalapokon ugyanis a Rumini-kötetek helyszínei és az ott átélt kalandok elevenednek meg. Nem szükséges azonban, hogy a játékosok úgy ismerjék Egérvárost vagy a Pelevári bazárt, mint a tenyerüket, ahhoz, hogy élvezzék a játékot! Véletlenszerűen felcsapott eseménykártyákhoz a kezünkből kell kijátszani a szereplőket, aki jól taktikázik, az a játék előrehaladtával egyre több és több pontot zsebelhet be, de ha mohó és túl sok marad a kezedben, pórul jársz.

Egyszerű, 2-6 fővel játszható, a játékidő kb 20 perc.

Animix (8 éves kortól)

Gyűjtsd a vadállatokat – a legértékesebb kombinációkért! Az Animix: Ki lesz az állatok királya? könnyen tanulható családi társasjáték. A játékosok magukhoz vesznek, illetve leraknak vadállatokat, hogy kihasználhassák azok egyedi pontozását.

Egyszerű, 2-6 fő részére, akár már 8 éves kortól. A játékidő kb 10 perc. (forrás: tarsasjatekok.com)