Telefon: +36305979993 | Cím: 1146 Budapest, Thököly út 150 | Nyitvatartás: H-P: 9:00-20:00, Sz: 14:00-20:00, V: zárva

Telefon: +36305979993 | Cím: 1146 Budapest, Thököly út 150 | Nyitvatartás: H-P: 9:00-20:00, Sz: 14:00-20:00, V: zárva

Játékajánlók

Játékajánló

2023.08.05 17:09

Deszkalózok

#DeszkalózokCsakSemmiFánik #StompThePlank #társasjáték #társasjáték #tarsasjatek #boardgame #boardgameaddict #boardgames

 

Megérkezett a gyerek kategóriában az általunk legjobban várt játékok egyike! Tudjátok már? Nem? Nagyon könnyed, szuper cuki, már 5 éves kortól játszható (bár felnőtt fejjel is élvezetes), és tele van fáni kalózokkal a doboza. Igen, Deszkalózok: Csak semmi fánik!

Zsiráf (kalóz)kapitány ifjú és huncut elefánt kalózaiként a főni ládájából próbálunk kincseket elcsenni, és persze a többiekre terelni a gyanút. A játék dobozát megfordítva előttünk is a fedélzet, már csak annyi a dolgunk, hogy minden játékosnak felteszünk egy - a végén mágnesen csatlakozó - pallót, a hajó felőli végére állítjuk hőseinket, majd megkeverjük a kincslapkák pakliját. Amikor egy játékos sorra kerül, a pakliból húz lapokat, ameddig mer, vagy amíg le nem bukik: húzunk, a lapot felcsapjuk a hajóhíd legelső szabad bal oldali mezőjére, majd eldöntjük megelégszünk-e ennyivel? Ha igen, a többi játékos annak megfelelően, hogy ez hányadik lap volt, ládajelölőket tesz a pallója végére. Ha esetleg mind a 6 helyet sikeresen feltöltöttük, egyből győzünk. (7 féle kincs található a lapok között.) Ha viszont mohó voltunk, és olyan kincset csapunk fel, ami már egyszer szerepel a sorban, elefáninkkal egy lépést teszünk a palló vége felé és kiürítjük a kincsek sorát. S máris a következő játékoson a sor! Természetesen minél kintebb állunk a fáninkkal, és minél több ládikó sorakozik a palló végén, annál valószínűbb, hogy vízbe pottyanunk. A játék akkor ér véget, amikor valaki 6 különbőző lapot fordít fel (győztes), vagy egy fáni lepottyan (vesztes).

A játék komponensei jó minőségűek, a dobozban okos kialakítású rendező gondoskodik róla, hogy minden kényelmesen elférjen. A szabály nagyjából 5 perc alatt kényelmesen elmagyarázható, és egy menet is 5-10 perc alatt lefut. Persze nem egy lesz úgysem. Ajjjjjj, hrrrrr!